Zgodnie z kujawsko – pomorską tradycją już od 11 listopada na Vabankowych stołach zagości GĘSINA. Doskonałych przystawek, zupy i dań głównych opartych na tym wyjątkowo smacznym mięsie będzie można skosztować od 11.11 do 20.11.

Przypominamy: restauracja Vabank otwarta jest codziennie od godziny 13:00 do 21:00.

MENU

PRZYSTAWKI
Tatar z piersi gęsiej ze świeżym majerankiem i lubczykiem w otoczeniu owocowego bukietu i prażonych orzeszków piniowych 100g/ 22zł

ZUPA
Flaczki z żołądków gęsich z bułką 300g/ 15zł

DANIA GŁÓWNE
Filet z piersi gęsiej confit na sosie z owoców leśnych z pieczonymi pierożkami z nadzieniem z kapusty modrej 200g/ 46zł
Gulasz z żołądków gęsich z kaszą pęczak oraz pieczonymi burakami 300g/ 32zł

DESER
Sernik z orzechami 15zł

Zachęcamy do rezerwacji stolików pod numerem telefonu: 56 682 02 70